UNO Flip Pelin Säännöt

Vietä peli-iltaa korttipeleillä

Hyvin monet tuntevat UNO korttipelin nuoruudestaan. Se on viihdyttänyt niin perheen kanssa vietettyjä iltoja kuten myös pelatessa vaikka koulussa ystävien kanssa. Alkuperäinen peli on viihdyttänyt jo useiden vuosikymmenien ajan, ja siitä on luotu ajan myötä muita viihdyttäviä muunnelmia.

Yksi hyvin mielenkiintoinen variaatio pelistä on tietenkin UNO flip. Se muistuttaa tietenkin alkuperäistä versiota, mutta se eroaa hyvin selkeän tekijän takia. Mikä tämä tekijä on, ja miten se vaikuttaa peliin? Me tulemme selvittämään tämän ja aivan kaiken muun liittyen tähän uskomattomaan korttipeliin.

UNO peli testaa ystävyyssuhteita

UNO korttipeli on kehitetty alkujaan vuonna 1971 Yhdysvalloissa. Pelin takana on Merle Robbins, joka keksi pelin alkujaan pelattavaksi ystävien ja perheen kanssa. Mitä enemmän hän pelasi UNO peliä ystäviensä kanssa, sitä enemmän hän huomasi sille olevan kysyntää.

Merle Robbins laittoi omaa rahaansa alkujaan luodakseen virallisen UNO korttipakan myyntiä varten. Hän aloitti pakkojen myymisen omasta liikkeestään, mistä se levisi muihin pieniin liikkeisiin. Vuonna 1992 pelien ja lelujen suuryritys Mattel osti UNO korttipelin oikeudet.

Pelin tarkoitus

Pelin tarkoitus on varsin yksinkertainen. Pelaajan tulee yksinkertaisesti päästä eroon korteistaan ennen muita. Siten se muistuttaa monia muita kuuluisia ja perinteisiä korttipelejä, joita pelataan perinteisellä korttipakalla.

UNO korttipeli eroaa kuitenkin muista vaihtoehdoista yhden tärkeän tekijän perusteella. Kuten varmasti tiedät, peliin on luotu erityiset erikoiskortit. Tämä erikois korttipakka sisältää perinteiseltä vaikuttavia kortteja, joihin vaikuttaa sekä värit että numerot. Sen lisäksi korttipakkaan on luotu tiettyjä aktiviteetti kortteja. Näitä kortteja pelaamalla pelaaja voi vaikuttaa pelin kulkuun hyvän jännittävällä tavalla.

UNO Flip muistuttaa perinteistä vaihtoehtoa

Tämä periaate vaikuttaa tietenkin sekä perinteiseen vaihtoehtoon, että UNO Flip peliin, johon tulemme perehtymään tässä artikkelissa. Flip version nimi kertoo jo siitä, miten peli eroaa alkuperäisestä vaihtoehdosta. Nimittäin muuten pelit ovat samanlaiset, sisältäen saman tarkoituksen ja tietenkin erikoiskortit, ainoana erona ollen Flip pelin tietty erikoiskortti.

Nimittäin Flip versiossa on kortti nimeltään Flip, jolla kirjaimellisesti voidaan kääntää korttien puoli. UNO Flip pelin kortit nimittäin ovat kaksipuoleiset. Perinteiseltä vaikuttavaa puolta kutsutaan nimellä Light, ja toinen puoli on nimeltään Dark. Dark puoli on haastavampi, ja se voi muuttaa pelin tilanteen, jos siitä osataan ottaa hyöty taidokkaasti. Peli aloitetaan Light puolta käyttämällä, mutta tulemme perehtymään tähän asiaan enemmän myöhemmin artikkelissa.

Miten eri puolet sisältävät?

Eri puolet eroavat tietenkin toisistaan kuten sanoimme. Dark puoli on haastavampi kuin Light puoli, mutta niillä on joitakin yhtäläisyyksiä. Loppujen lopuksi peli jatkuu samanlaisena molempia puolia käytettäessä. Molemmat sisältävät sekä perinteisemmät numerolliset kortit kuten myös erikois kortit. Tarkalleen kortit sisältävät seuraavat kortit:

Light-puoli

 • 18 sinistä korttia (1-9)
 • 18 punaista korttia (1-9)
 • 18 vihreää korttia (1-9)
 • 18 keltaista korttia (1-9)
 • 8 Draw One korttia
 • 8 Reverse korttia
 • 8 Skip korttia
 • 8 Flip korttia
 • 4 Wild korttia
 • 4 Wild Draw Two korttia

Dark-puoli

 • 18 pinkkiä korttia (1-9)
 • 18 turkoosia korttia (1-9)
 • 18 oranssia korttia (1-9)
 • 18 violettia korttia (1-9)
 • 8 Draw Five korttia
 • 8 Reverse korttia
 • 8 Skip Everyone korttia
 • 8 Flip korttia
 • 4 Wild korttia
 • 4 Wild Draw Color korttia

Pelin aloitus

Kuten sanoimme, peli aloitetaan Light -puolella. Tämä tarkoittaa sitä, että pelin alkaessa Dark-puoli toimii korttien selkänä. Peli alkaa valitsemalla jakaja. Tämä tapahtuu yksinkertaisesti niin, että jokainen pelaaja nostaa yhden kortin, minkä jälkeen he paljastavat, minkä kortin he nostivat. Se pelaaja, joka nosti korkeimman kortin, toimii jakana.

Jakaja sekoittaa kortit, ja jakaa jokaiselle pelaajalle seitsemän korttia. Pelaaja itse näkee korttien Light puolen, kun taas vastustajat näkevät pelaajan Dark kortit. Loput korteista asetetaan nostopakaksi niin, että Dark puoli on ylöspäin. Nostopakasta nostetaan yksi kortti ja asetetaan Light-puoli ylöspäin poistopakaksi. Tämän jälkeen peli voidaan aloittaa, ja pelin aloittaa jakajan vasemmalla puolella istuva pelaaja.

Kuinka peliä pelataan?

Riippumatta siitä, kummalla puolella peliä pelataan, pelaaminen tapahtuu aina samanlaisella tavalla. Toisin sanoen pelaajan pitää asettaa kädestään sopiva kortti poistopakan päälle. Jos he eivät voi asettaa korttia, heidän pitää nostaa kortti nostopakasta. Jos nostamasi kortti voidaan asettaa suoraan poistopakkaan, voit niin tehdä. Muussa tapauksessa kortti jää käteesi.

Korttien pitää olla aina samaa väriä tai samaa maata, ellei kyseessä ole varta vasten kortti, joka voidaan asettaa minkä vain kortin päälle. Esimerkiksi keltaisen ykkösen päälle voidaan asettaa keltainen erikoiskortti tai punainen ykkönen.

Voit aina päättää olla pelaamatta korttia, jos et jostain syystä halua niin tehdä. Tässä tapauksessa sinun pitää nostaa kortti nostopakasta, aivan kuten sinulla ei olisi korttia, joka sopii pelattavaksi.

Eri korttien tarkoitus

Eri erikoiskorteilla on toiminnot. Draw eri nostokortti tarkoittaa sitä, että seuraava pelaaja joutuu nostamaan kortin mainitsevan numeron verran kortteja, ja he menettävät vuoronsa. Reverse kortti tarkoittaa pelin suunnan vaihtamista. Skip kortti tarkoittaa sitä, että seuraava pelaaja menettää vuoronsa.

Wild kortti puolestaan tarkoittaa sitä, että sen pelannut pelaaja saa valita uuden värin asettamalla tämän värisen kortin. Wild Draw kortti tarkoittaa sitä, että pelaaja saa valita värin, ja että seuraava pelaaja nostaa kortin kertoman määrän verran kortteja käteensä. Flip kortti tietenkin tarkoittaa sitä, että korttien puolta vaihdetaan.

Dark puolen Skip Everyone kortti tarkoittaa sitä, että kaikkien pelaajien vuoron yli hypätään. Toisin sanoen sen pelannut pelaaja pelaa toisen vuoron välittömästi. Wild Draw Color kortti tarkoittaa sitä, että seuraava pelaaja joutuu nostamaan niin kauan, kunnes he saavat kortin, jonka värin sinä olet valinnut. Tämä kortti voidaan kuitenkin pelata vain silloin, jos sinulla ei ole yhtään korttia, joka sopii väriltään poistopakkaan!

Muista huutaa UNO

UNO peleihin liittyy yksi hyvin tärkeä sääntö, jonka monet pelaajat unohtavat silloin tällöin. Nimittäin aivan kuten Bingo peleissä, myös UNO pelissä huudetaan. Jos pelaajalla on vain yksi kortti kädessä, heidän tulee aina huutaa UNO. Jos unohdat huutaa tämän, sinun tulee nostaa kaksi korttia.

Pisteiden lasku

Varsin monet lopettavat UNO pelin pelaamisen yhteen kierrokseen, päättäen pelin voittaneen se pelaaja, joka pääsi aluksi eroon kaikista korteistaan. Pelin oikeat säännöt eivät kuitenkaan ole iha näin yksinkertaiset.

Nimittäin koko peli voi koostua monista kierroksista. Koko pelin voittanut pelaaja on se, joka on onnistunut keräämään 500 pistettä ensimmäisenä. Pisteet koostuivat pelaajille sen mukaan, mitä kortteja muilla vastustajilla on kädessään.

Numerolliset kortit antavat voittavalle pelaajalle numeron verran pisteitä. Draw One tuo 10 pistettä. Draw Five, Reverse, Skip, ja Flip tuovat kaikki 20 pistettä. Skip everyone antaa voittajalle 30 pistettä. Wild kortti antaa 40 pistettä, Wild Draw Two 50 pistettä, ja Wild Draw Color antaa 60 pistettä.

UNO viihdyttää kaikenikäisiä pelaajia

UNO on hyvin viihdyttävä peli, jolla voidaan testata ystävyyssuhteiden kestävyyttä hauskalla tavalla. Se on tarpeeksi yksinkertainen, joten jopa nuoremmat pelaajat tulevat ymmärtämään pelin säännöt helposti. Kuitenkin eri säännöt, varsinkin UNO Flip versiossa tekee pelistä hauskan myös kokeneille pelaajille.