Uno-erikoiskortit

Uno-erikoiskortit
Uno-korttipeli on yksi maailman myydyimmistä korttipeleistä. Tästä saa kiittää osittain pelin jännittäviä käänteitä, joita Uno-erikoiskortit tuovat tullessaan. Erikoiskortit sisältävät kuitenkin sääntöjä, jotka ovat ratkaisevia pelin kulun kannalta. Ne voivat jopa ratkaista koko pelin kulun, sillä voitolla ollut pelaaja saattaa yhtäkkiä joutua nostamaan lisäkortteja. Jokaisen peliä pelaavan tulisi tietää, miten minkäkin erikoiskortin kohdalla toimitaan. Siksi me kerromme sinulle seuraavaksi, millaisia erikoiskortteja pelistä löytyy, ja miten sinun tulee toimia, jos tällainen kortti osuu kohdallesi.

Millaisia ovat Uno-erikoiskortit?

Uno-korttipelin erikoiskortteihin kuuluu suunnanvaihtokortit, ohituskortit, nostokortit ja jokerikortit. Suunnanvaihtokortin tunnistaa nuolten kuvasta. Kun tämä kortti osuu pelipöydälle, vaihtuu pelin suuntaa päinvastaiseen. Jos siis peli kulki ensin myötäpäivään, nyt se kulkee vastapäivään.

Ohituskortin tunnistaa ympyrästä, jonka päällä menee poikkiviiva. Kun tällainen pelikortti osuu pöydälle, hyppää pelivuoro seuraavan pelaajan yli, ja peli jatkuu. Nostokortteja pelistä löytyy kahta erilaista. Toisessa kortissa on plus kaksi ja toisessa plus neljä. Tämä kortti tarkoittaa sitä, että seuraava vuorossa oleva pelaaja nostaa pakasta kortin osoittaman määrän verran kortteja.

Pelistä löytyy myös kaksi jokerikorttia. Toinen näistä on edellä mainittu nostokortti, joka pyytää nostamaan neljä korttia lisää. Se toimii kaikenväristen pelikorttien päälle. Toinen jokerikortti on musta, ja kun pelaaja asettaa sen pöydälle, saa hän päättää, mitä väriä seuraavaksi laitetaan.

Miten erikoiskortit muuttavat pelin tilannetta?

Erikoiskortit voivat muuttaa pelin tilanteen hetkessä päinvastaiseen. Pelaaja, joka on ollut johdossa saattaa päätyä häviölle, jos hänen eteensä osuu nostokortti. Sama voi tapahtua myös toisinpäin, eli häviöllä ollut pelaaja voi erikoiskorttien avulla nousta parempaan tilanteeseen.

Erikoiskorttien avulla voi myös viivyttää pelin loppumista. Jos jollakin pelaajalla on vain yksi pelikortti kädessä, voi ennen häntä vuorossa oleva pelaaja hypätä hänen ylitseen ohituskortin avulla. Erikoiskortit ovatkin jokaisen pelaajan suosikkikortteja ja jokaisella on oma taktiikkansa näiden korttien käyttöön. Juuri tästä syystä Uno on monen suosikkipeli, jonka pariin palaa mielellään silloin tällöin.