Uno korttien määrä

Etsitkö uusia kasinoita ilman rekisteröitymispakkoa?

Uno korttipakassa on monta erilaista korttia, joiden avulla pystyt pelaamaan tiesi voittoon. Uno korttien määrä vaihtelee peleittäin. Kuitenkaan korttien määrällä ei voiton kannalta ole niin suurta merkitystä, sillä pelin voittaa se, joka ensimmäisenä on saanut kerättyä itselleen 500 pistettä. Pelin kulkua muuttavat Uno korttipakassa olevat erikoiskortit, joilla voit muuttaa esimerkiksi pelin suuntaa, ohittaa seuraavan pelaajan, vaihtaa vaadittua väriä, tai laittaa toisen pelaajan nostamaan lisää kortteja.

Unon säännöt

Uno on korttipeli, joka eroaa monista perinteisimmistä korttipeleistä sääntöjensä osalta. Peli on tehty niin, että sen säännöt on helppo oppia ja itse peli on nopea. Uno sisältää myös toimintokortteja, kuten suunnanvaihtokortteja, jotka vaihtavat pelin suunnan; ja ohituskortteja, jotka jättävät seuraavan pelaajan ilman pelivuoroa kyseisellä kierroksella. Nämä kortit omine sääntöineen tekevät pelistä perinteisiä korttipelejä monipuolisemman.

Mikä on oikea Uno korttien määrä pelissä?

Uno korttien määrä pakassa on 108 korttia, joista värillisiä on 76 korttia ja erikoiskortteja on yhteensä 32. Kortit jakautuvat pakassa niin, että sinisiä, keltaisia, vihreitä ja punaisia numerokortteja on kutakin omassa värissään yhteensä yhdeksäntoista kappaletta, värikortit sisältävät numerot nollasta yhdeksään. Erikoiskorteista kahdeksan on nosta kaksi-korttia, kahdeksan suunnanvaihtokorttia, kahdeksan ohituskorttia, neljä nosta neljä -korttia ja neljä jokerikorttia. Uudemman version pakkaan on lisätty neljä tyhjää ekstrakorttia, joita voi käyttää esimerkiksi korvaajana hävinneen tai rikkoutuneen kortin tilalla. Tyhjät kortit ovat uudelleen käytettäviä, joten voit muokata kortista aina mieluisan peliisi.

Uno-aiheiset oheistuotteet ja keräilyesineet

Uno-korttipeli on saavuttanut suuren suosion, ja perinteisen Uno-korttipakan ympärille on syntynyt paljon erilaisia juttuja, joita voit hankkia. On olemassa erilaisia Uno-versioita, jotka tuovat peliin uusia hauskoja juttuja tai teemoja. Uno Dare -versioon on esimerkiksi lisätty extrahaasteita, jotka tekevät pelistä jännittävämmän.

Uno on tehnyt myös yhteistyötä eri brändien ja niiden hahmojen kanssa, jolloin on syntynyt korttipakkoja eri teemoilla. Voit löytää Uno-kortteja, jotka liittyvät vaikkapa Disney-hahmoihin tai suosittuihin elokuviin. Jos tykkäät keräillä asioita, voit halutessasi hankkia pikkuhiljaa kaikki tarjolla olevat versiot.

Uno korttien määrä eri pelivariaatioissa

Tavallisessa Uno pelissä korttien määrä on 108 kappaletta, mutta määrä vaihtelee, jos pelityyliä tai sääntöjä muutetaan. Useimmiten kuitenkin eri variaatioissa muuttuu korttipakan ulkonäkö. Uno Junior-pelikortteja on pakassa 56 ja sitä suositellaan yli kolme vuotiaille. Pelaajien suositeltu määrä on vähintään kaksi ja enintään neljä pelaajaa kerrallaan. Uno Flip korttipakassa korttien määrä on 112 kappaletta.

Sosiaalisten taitojen kehittäminen

Unoon sisältyy aimo annos sosiaalista vuorovaikutusta. Tässä pelissä on pakko puhua, pakko kommunikoida ja jopa pakko huutaa. Kaikki kanssakäyminen tapahtuu kuitenkin iloisessa tunnelmassa. Pelaajien täytyy myös tehdä päätöksiä, jotka vaikuttavat toisten pelikokemukseen. Suunnan muuttaminen tai vaikkapa lisäkorttien nostattaminen eivät esimerkiksi ole kivoja juttuja vastustajaa kohtaan. Tämä auttaakin siinä, että oppii lukemaan toisten tunteita ja reaktioita, mikä on tärkeä osa sosiaalisia taitoja.

Uno Flip kortit eroavat väritykseltään

Uno Flip on muodostettu alkuperäisen Uno pelin pohjalta, mutta se eroaa tavallisesta pelistä siten, että sen korteista on olemassa kaksi eri puolta, tumma ja vaalea. Valkoreunaiset, eli vaaleat kortit ovat samanlaisia kortteja kuin tavallisessa Uno pelissä. Kortit jaetaan aina tumma puoli ylöspäin ja peli aloitetaan kääntämällä kortin vaalea puoli ylöspäin. Peli aloitetaan myös samalla tavalla, kuten tavallinenkin Uno peli.

Perinteisissä Uno korteissa käytetään valkoisella pohjalla vihreää, keltaista, punaista ja sinistä väriä. Jokeri-korteissa käytetään mustaa. Kortin päällimmäinen puoli on valkoisella pohjalla punainen alue, jossa lukee mustalla ja keltaisella värillä UNO.

Uno Flip korteissa on rohkeammin käytetty eri värejä. Koska kyseessä on kääntökortit, ei niissä ole perinteistä logopuolta. Flip korteissa toisella puolella on mustalla pohjalla käytetty eri värejä, kuten esimerkiksi pinkkiä, turkoosia, oranssia, violettia ja hopeaa. Flip korttien kääntöpuolella löytyy tuttu valkopohjainen kortti, jossa on käytetty myös Uno pelille tuttuja päävärejä, eli punaista, keltaista, sinistä ja vihreää. Mustaa on käytetty jokerikorteissa.

Peliin on tuotu uutena lisänä Flip-kortteja, joita on pelissä yhteensä kahdeksan kappaletta. Jos joku pelaajista käyttää pelin aikana Flip-kortin, tulee kaikkien pelaajien kääntää kortin tumma puoli pelattavaksi ja jatkaa peliä tumman puolen korteilla. Tummalla puolella pelataan niin kauan, kunnes joku päättää käyttää uudelleen Flip-korttia ja silloin peli jatkuu vaalealla puolella. Flip-kortilla voi siis muuttaa pelin kulkua täysin, ja voitto ei ole koskaan taattua tämän ansiosta. Pelin yllätyksellisyyden takia siitä on kehkeytynyt monille perinteistä Unoa suurempi suosikki.

Opetusväline lapsille

Uno-peli voi olla todella hyödyllinen apuväline myös oppimisessa, erityisesti lasten kanssa touhutessa. Peli on todella yksinkertainen ja helppo oppia, mikä tekee siitä kiinnostavan vaihtoehdon opetukseen. Toiminnallisesta opetuksesta hyötyvät kaikenlaiset lapset.

Uno auttaa kehittämään monia taitoja. Pelissä täytyy tunnistaa numeroita ja värejä, kun yrittää sovittaa kortteja pelipöydällä jo oleviin kortteihin. Tämä voi tehdä matematiikan ja värien opettelusta hauskaa ja vuorovaikutteista.

Lapsille paras valinta on Uno Junior kortit

Uno Junior on pienimmille lapsille tarkoitettu peli. Ikäsuositus on kolmevuotiaasta noin kahdeksanvuotiaaseen asti. Kortit ovat tavallista isompia perinteisiin Uno kortteihin verrattuna ja siitä syystä pienten lasten on niitä helppo pitää käsissään. Korttien määrää on vähennetty: niitä on pakassa yhteensä 56 kappaletta. Pelikortit sisältää tavallisten numerokorttien lisäksi erikoiskortteja. Keskimääräinen peliaika Uno Junior pelissä on 5-20 minuuttia riippuen vaikeusasteesta ja pelaajien määrästä.

Vaikeusasteita pelissä on yhteensä kolme ja peliä suositellaan 2-4 pelaajalle kerrallaan. Korttien väritys ja kuvat vaihtelevat, sillä tarjolla on eriaiheisia Uno Junior kortteja. Perinteikkäin versio on kuvitettu eläinaiheisilla kuvilla. Markkinoilla on kuitenkin saatavilla esimerkiksi tuttujen elokuva-, tai sarjakuvahahmojen kuvilla kuvitettuja Uno Junior korttipelejä.

Uno popkulttuurissa

Uno on niin suosittu peli, että jos rupeaa oikein etsimään, niin sitä voi nähdä vähän kaikkialla – elokuvissa, tv-sarjoissa, musiikkivideoissa ja some-haasteissa. Unon saattaa onnistua bongaamaan osana kuvitteellisten hahmojen vapaa-ajanviettoa. Se voi olla vain taustalla, mutta silti se näyttää sen, miten suosittu peli oikeasti on.

Unoon saattaa törmätä myös mainoksissa, kun brändit tekevät yhteistyötä pelin kanssa. Uno-logo ja korttien kuvat voivat vilkkua mainoskampanjoissa, ja sitä kautta Uno-peli saa yhä uusia faneja.

Uno pelistä on kehitetty monta eri versiota

Uno peliin on saatavilla lisäosia. Voit esimerkiksi ostaa Uno All Wild pelin, joka sisältää pelkkiä jokeri-kortteja ja haastaa kokeilemaan, kuka pelaajista voittaa nopeiten. Voit käyttää All Wild kortteja myös tuomaan perinteiseen peliisi lisää haastetta ja jännitystä, tai vaikka korvaamaan rikkoutuneita tai kadonneita jokerikortteja.

Uno pelin valmistaja Mattel on kehittänyt myös suositusta Blokus-pelistään Uno-version. Pelissä pelataan tavallisen Blokuksen säännöillä, mutta kädessä olevat Uno kortit voivat muuttaa pelin suuntaa, ja erikoiskorteilla voit jopa ohittaa toisen pelaajan. Peli päättyy siihen, kun pelilaudalle ei voi enää asettaa merkkejä. Voittaja on se, jolla on vähiten pelimerkkejä edessään jäljellä.

Uno pelistä on kehitetty myös Uno Dos -versio, peli toimii käytännössä aivan samalla tavalla kuin alkuperäinen Uno peli, mutta erona on, että kun pelaajalla on jäljellä kädessään kaksi korttia, tulee hänen huutaa sana “Dos”. Pelin voittaa se pelaaja, jolla on ensimmäisenä kerättynä 200 pistettä. Pelaajien määrää on rajattu niin, että sitä suositellaan vain 2-4 pelaajalle kerrallaan. Uno Dos korttipakka sisältää yhteensä 112 korttia. Erikoiskortteina Uno Dos pelissä toimivat jokerikortit ja Dos värinvaihtokortti. Peliä suositellaan yli seitsemänvuotiaille pelaajille.

Uno Extreme peli vastaa perinteistä Uno peliä hyvin paljon. Peliin lisäjännitystä tuomaan on kehitetty erillinen elektroninen kortteja jakava kone. Pelissä painetaan omalla vuorollaan kortinjakajan nappia. Hyvällä tuurilla mitään ei tapahdu ja peli jatkuu. Huonolla tuurilla kone ampuu ilmaan ison määrän Uno-kortteja, jopa kahdeksan korttia kerrallaan. Pelikortit ovat samanlaisia kuin perinteisessä pelissä, mutta erikoiskortteja pelissä on mukana enemmän. Peliin voi osallistua 2-10 pelaajaa kerrallaan ja yksi peli kestää noin kaksikymmentä minuuttia.

Alustat ja moninpelivaihtoehdot

Uno ei ole enää pelkkä pöytäpeli, vaan se on levinnyt monenlaisille eri pelialustoille. Tarjolla on monia tapoja pelata yhdessä muiden kanssa. Uno on nykyään saatavilla niin tietokoneille kuin älypuhelimille. Sinun ei siis välttämättä tarvitse muistaa kantaa taskussasi Uno-korttipakkaa. Riittää, kun sinulla on vaikkapa puhelin ja siihen asennettu sovellus.

Usein kysytyt kysymykset

Värillisiä Uno kortteja pakassa on yhteensä 76 kappaletta. Korteissa valkoisella pohjalla käytetään väreinä sinistä, punaista, vihreää ja keltaista väriä. Värillisissä korteissa on numerot nollasta yhdeksään.
Erikoiskortteja Uno pakassa on yhteensä 32 kappaletta. Väreinä korteissa on tutulla valkoisella pohjalla samat värit eli sininen, punainen, vihreä ja keltainen, paitsi jokerikorteissa esiintyy kaikki värit mustalla pohjalla.
Uno pelin säännöt ovat todella helppo kaikkien pelaajien oppia ja sen takia se sopiikin jo hyvin nuorille pelaajille kahdeksanvuotiaasta eteenpäin. Pienemmille lapsille on olemassa oma Uno peli, jota kutsutaan nimellä Uno Junior. Uno Juniorilla on hyvä aloittaa pelaaminen ja pelin sääntöjen opettelu. Uno Junior kehittää myös lapsen numerojen oppimista ja värien tunnistamista. Uno Juniorissa on kolme eri vaikeustasoa, ja taitojen kehittyessä pienemmätkin voivat siirtyä vanhemmille sopivaan peliin. Peli sopii aikuisille, nuorille ja lapsille.
Uno pelissä pitää aina olla vähintään kaksi pelaajaa. Pelaaminen onnistuu kyllä kahdella pelaajalla, mutta pelistrategioita ja esimerkiksi suunnanvaihtokortteja käytettäessä olisi hyvä olla vähintään kolme pelaajaa, jolloin peli säilyy yllätyksellisenä ja mielenkiintoisena kauemmin. Unoa voi pelata enimmillään kymmenen henkilöä, joten se on oikein oiva ratkaisu esimerkiksi illanviettoon ystävien kanssa. Mitä useampi pelaaja on, sen jännittävämpi pelistä tulee, kun erikoiskorteilla voi muuttaa pelin kulkua paljon.
Uno tarkoittaa Espanjan ja Italian kielellä numeroa yksi. Uno pelin tärkeimpiin sääntöihin kuuluu, että pelaaja, jolla on vain yksi kortti jäljellä kädessään, tulee muistaa sanoa tai huutaa sana Uno. Näin muut pelaajat saavat tietää, että hän on lähellä voittoa. Voitto ei kuitenkaan ole varmaa, vaikka pelaaja huutaisi Uno. Muilla pelaajilla voi olla käytettävissä esimerkiksi erikoiskortteja, joilla voi muuttaa pelin suunnan.
Voit pelata Uno peliä missä tahansa, vaikka ulkona. Tarvitset mukaasi vain Uno pelikortit ja paljon innokkaita ystäviä. Unoa on mahdollista pelata nykyään myös netissä. Eri pelikehittäjät ovatkin luoneet Unon selainversion lisäksi puhelin-, sekä tabletti-sovellukset. Mobiililaitteella pelattava Uno peli soveltuu myös yksin pelaavalle, sillä pelin sovellus ja internet-versiossa pelataan automaattia vastaan. Kehittyneemmissä sovelluksissa voi olla mahdollista pelata myös oikeita ihmisiä vastaan, jolloin peliin saa enemmän aidon tuntua.

Uno-pelissä voit hioa taitojasi ottamalla huomioon muiden pelaajien korteista pääteltävät mahdolliset strategiat ja suunnitelmat. Voit myös harkita tarkkaan, milloin käyttää erityiskortteja vastustajien suunnitelmia häiritsemään ja omia voittomahdollisuuksiasi parantamaan.

Uno-korttipakka eroaa tavallisesta korttipakasta siinä, että se sisältää erityyppisiä kortteja, kuten numeroita, suunnanvaihtokortteja, ohituskortteja ja muita erikoiskortteja. Uno-korteissa on myös neljä eri väriä ja eri kuvioita, mikä tuo peliin lisää strategisia elementtejä.

Kyllä, Uno-peliä voi ehdottomasti pelata kilpailullisessa mielessä. Voit järjestää hauskoja Uno-turnauksia omien kavereiden kesken tai voit osallistua ”virallisempiin” kilpailullisiin Uno-tapahtumiin, joita voit etsiä netistä. Kilpaileminen lisää peliin jännitystä ja haastetta, ja voit näyttää, miten käytät taitoja ja tekniikoita muita mestarillisia Unon pelaajia vastaan.